AlmádiART művészeti foglalkozások és táborok

Az AlmádiART Alkotóház olyan kulturális- és művészeti bázis kíván lenni Balatonalmádiban, ahol minőségi és egyben hiánypótló foglalkozásokon keresztül kerülhetnek közelebb az érdeklődők a különböző iparművészeti ágakhoz. A nyári táborok mellett a szakkörök egész évben nyitottak, bármikor be lehet kapcsolódni az alkalmanként két-három órás egyénre szabott kerámia és üveg foglalkozásokba, ahol lehetőség van megismerkedni az agyagozás és az üvegművesség alapjaival. Ékszereket, díszeket, üvegképeket valamint edényeket, tálakat, reliefeket is készíthetnek a művészeti foglalkozásokon résztvevők. Megismerkedhetnek továbbá különböző technológiákkal,csiszolási alapismereteket szerezhetnek, illetve a homokfúvás mint díszítő eljárás gyakorlatát is elsajátíthatják. Többféle agyag kipróbálása is lehetséges, a kemence helyben áll rendelkezésre, így a mázazás is megtanulható.

Mindemellett lehetőséget teremtünk azok számára is, akik nem akarnak minden egyes lépést megtanulni vagy nincsen lehetőségük rendszeresen ellátogatni a művésztelepre. Számukra félkész tárgyakat készítünk, amiket különböző eljárásokkal lehet befejezni.

Önállóan tevékenykedő művészeket (kerámia, üveg, porcelán és beton művészeti területről) is szívesen várunk, akár rövidebb-hosszabb elvonulás, alkotás céljából, melyhez országos szinten is kiemelkedő technológiai feltételek (korongozó-, csiszoló-, homokfúvógépek, matricavágó plotter, égetőkemencék, stb.) adottak. Egyéni, illetve többszemélyes munkaterület, stúdió áll az alkotók rendelkezésére. Az AlmádiART Alkotóház nyitott művészeti- és kulturális csoportok kezdeményezésére, illetve oktatási intézményekkel való együttműködésre.

Bővebb információ és jelentkezés:
Gecs Mónika        06/70-703-3909     gecs.monika@almadiart.hu

Szakmai információ:
Tomay Kata          06/70-522-6280     info@almadiart.hu

Helyszín:
AlmádiART Alkotóház
8220 – Balatonalmádi, Széchenyi sétány 3.

www.almadiart.hu

www.facebook.com/almadiart