Kerámia- és porcelánműhely

A kemencetérben a következő berendezések állnak rendelkezésre:

  • két darab öt oldali fűtésű elektromos Nabertherm kemence (N 150 450x530x590mm 1300°C és N 440 h 600x750x1000mm  1340°C), melyek mindamellett hogy kerámia és porcelán égetésére szolgálnak egyúttal a különböző meleg üvegalakítási technológiákban is alkalmazható.
  • az elektromos kemencék mellett egy gázkemence is van, (Nabertherm NB 300 450x700x780mm 1300°C), mely a porcelán égetéséhez szükséges redukciós égetést tudja biztosítani.
  • a kerámia készítés egy másik sajátos technikájára egy raku kemence biztosít lehetőséget mely, egy propán gáz fűtésű kemence szabad térben történő használatra.

A stúdiókban megtalálhatók a kerámiakészítés további eszközei, berendezései is mint a lábhajtású korong, elektromos gépkorongok, mángorló asztal (lapnyújtó), mázazó (mázőrlő). Ezen felül lehetőség nyílik szitázásra is, (asztali nyomópad, karos lehúzó, szitabefogó, levilágító), mely grafikai dekorációs technológia mind a kerámia, porcelán mind az üvegtárgyak készítésénél alkalmazható.

Egyéb kéziszerszámok, gépek is rendelkezésre állnak, melyek mind-mind segítik az előkészítő ​ill. utómunkálatokat. (fémeszterga, faeszterga, lemezvágó, hegesztőgép, körfűrész, sarokcsiszoló stb.)